PROJEKT och AFFÄRSPLAN för KÄLKHOCKEY
- Robert & Lars
- 29 aug. 2019
- 4 min läsning
Uppdaterat: 24 apr. 2021

Projekt Kälkhockey ( Karneval )
Projektägare: Drivs av stiftelsen R & L Environment Group.
Bakgrund Stiftelsen vill skapa ett nätverk av aktörer i Sverige (parasportförbund, stiftelsen, Kälkhockeyförbundet, klubbar, föreningar, (Peter Ahlstedt Jo&Pe Consulting) som tillsammans med alla partners i projektet möjliggör en långsiktig satsning av sporten i Sverige och en nysatsning inom svensk kälkhockey och med nya målgrupper.
Syfte Syftet med projektet är att initialt skapa ett samverkansteam som tillsammans med alla aktörer skapar möjligheter för att bredda sporten och öka antalet utövare som är ett måste då sporten är i ett stort behov av detta inför kommande OS och andra tävlingar.
Mål Stiftelsen och alla som är med i projektet kommer jobba för att medverka till att antalet föreningar och antalet utövare utökas och vi bygger en långsiktighet för kälkhockeyn för framtiden.
Nulägesanalys I dagsläget är Svensk kälkhockey inte på den nivån som önskas då det finns för få klubbar och utövare och landslaget börjar bli lite åldersstiget, däremot är organisationen kring landslaget starkare än på länge och därför är denna satsning viktig och helt rätt i tiden (samt att ett eventuellt OS 2026 kan vara annalkande för Svensk del) det finns inte tillräcklig med ledare på klubbnivå, det finns inte tillräckligt med sponsorer för kälkhockeyn. Och antalet träningstider är under all kritik för att utövarna kan utöva sporten och få kvalitativ träning.
Ekonomi Projektet är i en uppstartsfas
Omvärldsanalys Kälkhockeyn växer i stora delar av världen men inte i Sverige då den här har stagnerat. Det är mycket viktigt att det även satsas nationelt och internationellt, därför ser vi denna satsningen i Sverige som mycket viktig och betydelsefull för framtiden och sporten.
Marknaden Vi kommer att rikta oss till alla aktiva kälkhockeyutövare , klubbar, föreningar men även hockeyföreningar som tex Luleå hockey och Frölunda hockey med flera .Vi kommer att lägga mycket kraft på att engagera och locka fler till denna sport.
Behovsanalys Alla föreningar inom kälkhockeyn och vanlig hockey måste jobba mer tillsammans för att locka till sig nya utövare. Det kommer att krävas ett omfattande arbete för att få detta projekt i mål. Sporten behöver även mer marknadsföring, fler sponsorintäkter, fler istider, fler utbildade ledare, starkare organisation i varje förening för att bygga långsiktighet. Även stöd från Parasportförbundet är viktigt.
Målgrupp Vi kommer ha dörrarna öppna för alla som vill medverka i projektet. Alla åldersgrupper som är intresserade av kälkhockey är välkomna. Vi riktar oss bland annat till; - Barn och ungdomar - Tjejer/Kvinnor - Allmänt idrottsintresserade oavsett etnisitet - Alla utövare av kälkhockey samt valig hockey både inom Sverige och internationellt
Indikatorer Vid projektets slut ska verksamheterna kunna stå på egna ben. Alla inblandade är mycket positiva till projektet samt att det finns ett stort stöd i övriga Sverige inte minst från Sveriges Parasportförbund.
Avgränsning
Geografiskt Projektet kommer rikta sig till alla Sveriges städer och kommuner och att inleda samarbeten med involverade riksorganisationer och intressenter. Även regionala och nationella samarbeten kommer bildas. Allt för att gynna kälkhockeyn i hela landet.
Projekttid Det är svårt att säga en tid på detta projekt Projektet är en långsiktig satsning för att kunna växa och utvärderas. Därefter ska verksamheten fortsätta leva och utvecklas på egna ben åt det håll föreningar och medlemmar beslutar.
Aktivitetsplan Se bifogad fil om budget. ( skickas vid behov och önskan ).
Kommunikationsplan Projektet kommer att få spridning via alla medverkande aktörer dvs stiftelsen, Kälkhockeförbundet, Paraolympiska förbundet, Jo&Pe Consulting, de kanaler som prioriteras är sociala medier, hemsidor med mera. Även kontakt med press kommer bli aktuellt för att följa det löpande arbetet och när evenemang och stortävlingar genomförs mm.
Personal / Organisation Projektet kommer att drivas av projektteamet tillsammans med stiftelsen. Till detta kommer övriga aktörer och inblandade parter som medverkar på olika sätt i projektet.
Projektledare Lars Dahlman & Robert Åsander Peter Ahlstedt
Kostnadsanalys / Budget För budget se bifogad fil. ( skickas vid behov och önskan ).
Riskanalys Om detta inte genomförs så är risken mycket stor att sporten i Sverige halkar efter mer än vad den är idag. På samma sätt stärker medverkan av förbund och riksorganisationer våra planer. Genom en bred samverkan och samförstånd tror vi att vi kan få med alla intressenter i våra planer och strategier. Konkreta risker i form av sjukdomar bland personal, svagt sponsorstöd mm skall projektet ha handlingsplaner för att hantera.
Jämställdhetsplan Det finns ingen komplett plan på hur föreningen skall arbeta för jämställdhet men styrelsen har en grundsyn på att människor ska bemötas likvärdigt. Dessutom är detta projekt ett bra tillfälle att föra människor samman och få en bättre förståelse för varandra, att arbeta med varandra och att mötas i liknande situationer är stärkande.
Miljöplan Vi kommer genomgående ha miljön i åtanke i allt vi gör. Redan i grunden av vår verksamhet kan man förstå vår tanke med att göra så liten påverkan på miljön som möjligt genom att ta vara på naturens unika egenskaper.
Integration / Tillgänglighetsplan Genom vårt samarbete med inblandade parter påverkar vi arbetet med integration positivt då de redan arbetar med det på många sätt. Vi uppmanar till mångfald och öppenhet där alla inblandade har samma möjligheter. Det är vid möten som spännande idéer skapas och föds. Mångfald handlar om bland annat etnisitet, kön, ålder, bakgrund, erfarenheter och mycket annat och detta är viktigt för oss.
Samverkan / Resurser / Nätverk / Partners
Stiftelsen vill starta samarbeten med flera organisationer och aktörer. Diskussioner har påbörjats och kommer att fortgå under hela projektet.
Projektteamet:
Namn: Robert Åsander (Grundare av stiftelsen) Adress: Glimmervägen 23 Mobil: 072-229 36 87 Mail: robert.ja@stiftelsenrlenvironmentgroup.se
Länkar till pressinfo/webbsidor mm: https://stiftelsenrlenvironmentgroup.se/
Namn: Lars Dahlman (Grundare av stiftelsen) Adress: Friherregatan 72 Mobil: 073-65 65 327 Mail: lars.dahlman@stiftelsenrlenvironmentgroup.se
Namn: Peter Ahlstedt (Jo&Pe Consulting) Mobil: 0702-43 11 70 Mail: peter@jopeconsulting.se
Länkar till pressinfo/webbsidor mm: https://stiftelsenrlenvironmentgroup.se/
コメント